XVII Jornada 19-05-2018 Sueca (La Ribera Baixa)

XVI Jornada 19-05-2018 Sueca (La Ribera Baixa)

L’última jornada de participació “Si participes, tu decideixes” es va realitzar el 19 de maig en la comarca de la Ribera Baixa i el municipi que ens va acollir va ser Sueca en el seu Casal Jove.

A aquesta jornada van assistir el regidor de joventut i participació de Sueca, membres de la plataforma de pensionistes, membres del Consell de la Joventut de Sueca, voluntàries de la comunintat d’aprenetatge del C.E.I.P. Carrasquer i també membres d’agrupacions polítiques.

A continuació, van començar les jornades, estudiant la situació de la comarca, especialment de Sueca d’on eren la majoria de participants, amb nombroses intervencions i amb moltes expectatives exposar la realitat per a donar-li solució i adquirir coneixements i eines per a fomentar la participació en la seua comarca i, sobretot, donar prioritat al treball en xarxa i no a la divisió i competició entre associacions.

Després de l’anàlisi de la situació de la comarca i d’haver explicat les tres parts bàsiques de la participació, els participants van presentar les següents propostes:

  • Fomentar les comunitats d’aprenentatge com a eina d’educació en la participació
  • Crear un consell municipal d’infància
  • Formar a les associacions en comunicació, habilitats socials, resolució de conflictes
  • Fomentar la col·laboració entre clubs i associacions amb trobades i activitats
  • Treball en xarxa (sobretot a nivell supramunicipal en participació)
  • Reunió de l’Ajuntament directament amb els col·lectius referent a temes que els impliquen (bones vies de comunicació amb els col·lectius implicats).