XII Jornada 04/05/2018 Xirivella (L´Horta Oest)

Una nova jornada de participació “Si participes, tu decideixes” es va realitzar el 4 de maig a la comarca de l’Horta Oest i el municipi que ens va acollir va ser Xirivella en el seu Centre Jove.

A aquesta jornada van assistir l’alcalde de Xirivella amb la seua regidora de participació i nombrosos membres d’associacions veïnals, feministes, ecologistes, musicals, consells de barri …

La regidora de participació juntament amb l’alcalde de Xirivella van fer l’obertura de la jornada amb unes paraules sobre la importància de la participació de la ciutadania en el procés de presa de decisions als municipis.

A continuació, van començar les jornades, estudiant la situació de la comarca, especialment de Xirivella d’on eren la majoria de participants, amb nombroses intervencions i amb moltes expectatives en exposar la realitat per donar-li solució i adquirir coneixements i eines per fomentar la participació en el seu comarca.

Després de l’anàlisi per grups de la situació de la comarca i d’haver explicat les tres parts bàsiques de la participació, els participants van presentar les següents propostes:

  • Reunió d’associacions en comú habitualment per regularitzar el repartiment de recursos a les associacions.
  • Donar a conèixer a la ciutadania les demandes i propostes de manera senzilla amb anterioritat a la seva aprovació.
  • Reunió de la regidoria directament amb cada associació per conèixer els problemes que plantegen.
  • L’Ajuntament ha d´eixir i comunicar-se amb les associacions i ciutadans en comptes del contrari.
  • Fomentar tallers de participació des de la infància i joves.
  • Fer consells de col·legis similars als consells de barri.