VII Jornada: Ayora – IES Fernando III “La Vall D´Ayora”

El passat dilluns 23 d´abril es va celebrar la jornada sobre participació a la comarca de la Vall d’Ayora, en el IES Fernando III, Ayora.

La jornada va a estar dirigida a alumnes de 3er de ESO i 1er de batxillerat del centre educatiu.

En total participaren 97 alumnes dels cursos i organitzats en 3 torns d´una hora i mitja.

La estructura de la jornada va ser la mateixa per als 3 grups: introducció de la sessió, concepte de participació, estudi dels diferents moviments participatius a la comarca i espais on poder participar, disseny de les propostes, presentació de les mateixes i avaluació de la jornada.

Les propostes plantejades i presentades per els grups foren:

  1. Lloc gratuït per als joves on puguen fer activitats i tallers. Un espai recreatiu amb un/a professional que facilite l’auto-gestió. Oberts vesprades i caps de setmana. Aquest espai podria ser el Centre Juvenil.
  2. Espais oberts per a realitzar activitats i esports de manera gratuïta, com podria ser el pati de l’institut.
  3. Espais de reunió de joves, per exemple una casa rural on fer estances de cap de setmana, sopars, etc. per grupets i sense molestar al veïnat; o un espai al polígon.
  4. Ampliar l’oferta cultural per a joves, ampliar els mesos i horaris del cinema d’estiu, concerts de grups de música amateurs, etc. Tot amb la participació i la decisió de la pròpia gent jove a través de consultes, bústies de suggeriments, etc.
  5. Millorar les infraestructures municipals per tal de donar un millor ús.
  6. Facilitar el manteniment del espais públics a través de papereres, fonts i banys públics, especialment durant festivitats.
  7. Mitjans de transport per poder desplaçar-nos, amb millors horaris i que es puga utilitzar també el cap de setmana.