VI Jornada: Alzira – Casa de la Cultura “La Ribera Alta”

Una nova jornada de participació “Si participes, tu decideixes” es va realitzar el 21 d’abril a la comarca de La Ribera Alta i el municipi que ens va acollir va ser Alzira a la seua Casa de la Cultura.

A aquesta jornada assistiren alcaldes, alcaldesses, representants de diferentes regidories de municipis de la comarca i nombrosos membres d´associacions veïnals, ecologistes, musicals,…

L’alcalde d’Alzira va fer l’opertura de la jornada amb unes paraules sobre la importància de la participació de la ciutadania en el procés de presa de decisions als municipis.

A continuació, començaren les jornades, estudiant la situació de la comarca amb nombroses intervencions i amb moltes expectatives dels assistents d’aprendre i adquirir coneiximents i ferramentes per a fomentar la participació a la seua comarca.

La màxima preocupació que va sorgir va ser la dificultat d’arribar als ciutadans i aconseguir augmentar la participació. En el cas d’Alzira, es va comentar que hi ha més de 250 associacions, però la opinió dels assistents va ser que hi ha poca participació activa i es podría millorar molt en aquest aspecto.

Desprès del anàlisi per grups de la situación de la comarca i d’haver explicat les tres parts bàsiques de la participació, els participants van presentar les següents propostes:

  • Organitzar jornades informatives dirigides a la ciutadania i escollir els dies, llocs i horaris més adequats per motivar a la població a assistir i poder arribar al major nombre de persones posible i tractar de organitzar-les en els municipes més menuts de cada comarca.
  • Defensa i promoció dels Parc Naturals de la comarca.
  • Trobar mesures per motivar als joves per a que puguen aprendre a tomar decisions per al benefici del municipi.
  • Reforçar positivament als col·lectius que tinguen una participació activa al seu municipi.
  • Realitzar convocatories sectorials informatives.
  • Potenciar la comunicació entre veïns i polítics.