III Jornades: IES de Paiporta en la “Comarca de l´Horta Sud”

La tercera jornada del programa “Si participes, tu decidixes” es va realitzar el dimecres 28 de març en els 2 IES de de Paiporta en la “Comarca de l´Horta Sud”.

La primera sessió va començar enjorn, a les 8.15h del matí, en el Museu de la Rajoleria, al qual es van desplaçar 48 alumnes i alumnes de 1r de batxillerat de l’IES La Sénia.

Les propostes que van treballar en xicotets grups van ser les següents:

 • Transport públic intermunicipal.
 • Aire condicionat per a l’IES La Sénia.
 • Espai públic d’accés lliure per a la pràctica de l’atletisme.
 • Foment de l’associacionisme juvenil a nivell municipal i comarcal, per mitjà de cursos i tallers formatius i amb la cessió d’espais públics.
 • Habilitar l’auditori de Paiporta per a projectar pel·lícules de cine i d’esta manera traure més partit a un important recurs municipal.

Al finalitzar la sessió, el nostre equip dinamitzador es va desplaçar a l’IES Andreu Alfaro on ens esperaven altres 50 alumnos/as de 1r de batxiller que dividim en 3 grups de trabajo.

Com ja ve sent habitual, comencem per analitzar els moviments participatius que coneixen i que s’estan duent a terme en la seua comarca, per a després donar pas al treball en xicotet grup de noves propostes.

Els alumnos/as de l’IES Andreu Alfaro es van centrar en 2 temes de gran importància per a la seua franja d’edat: polítiques de joventut i festes.

Les 2 propostes principals van ser:

 • Creació d’un Espai Jove a Paiporta incloent:
 1. Professionals per a la coordinació i dinamització.
 2. Oferta de tallers d’interés per als jóvens.
 3. Pantalla per a la projecció de pel·lícules.
 4. Wifi gratis
 5. Bar
 • Foment de la participació juvenil a l’hora de crear el programa de festes municipals. Realitzar enquestes per a conéixer l’opinió sobre les activitats i esdeveniments que la població vol disfrutar.

Vos deixem algunes fotos perquè podeu apreciar l’interés que van posar tots els alumnos/as dels IES de Paiporta a l’hora de realitzar les seues propostes participatives: