I Jornades: Centre Cultural de Chella en la Comarca de “La Canal de Navarrés”

Dissabte passat 24 de març es va dur a terme la primera de les 17 jornades sobre participació del programa “Si participes, tu decidixes” la jornada es va realitzar en el Centre Cultural de Chella en la Comarca de “La Canal de Navarrés”.

Durant la jornada es va analitzar la situació de la comarca de la Canal de Navarrés a nivell de participació i es va posar en valor la creixent col·laboració entre els diferents municipis de la comarca en nombrosos projectes. La part menys positiva d’esta anàlisi, segons l’opinió dels assistents, va ser la dificultat per part de les administracions locals d’aconseguir una àmplia participació de la població i el teixit associatiu en algunes de les propostes llançades durant els últims anys.

L’última part de la jornada va ser dedicada al disseny d’algunes propostes en matèria de participació a nivell comarcal. Les propostes es van centrar en 3 àmbits distints (joventut, esports i festes) i el resum podria ser el següent:

Joventut:

  • Realitzar activitats entorn de centres d’interés, trets d’enquestes o sessions dinamitzades directament amb adolescents i jóvens.
  • Habilitar un espai preparat amb una persona preparada (TASOC) per a coordinar-ho per mitjà de la participació juvenil en l’oci educatiu, donant ferramentes per a l’autogestió o dinamització interna en compte de tallers dirigits.
  • Jornades comarcals de joventut en què es done visibilitat als projectes existents per a crear xarxa i aconseguir progressivament major participació.

Esports:

  • Aprofitar les instal·lacions esportives per a un ús comú de tota la comarca.
  • Personal TAFAD dins dels projectes esportius.

Festes:

  • Potenciar la creació de comissions de festes encara que el grup (els quintos) organitzatiu anual vaja canviant.
  • Xarxa de comissions de festes per a millorar, amb estratègies de lideratge.
  • Crear festes participatives amb activitats a què a més d’assistir, cada persona puga prendre part en l’activitat o esdeveniment.